fbpx

Novi Inbox na Facebooku – stigao!

Odmah po objavi vijesti kako Facebook uvodni novi sustav izmjene poruka smo zatražili “novi Inbox” i danas popodne je konačno “stigao”. Dočekala nas obavijest da je dostupan novi sustav poruka i želimo li ga aktivirati – naravno, da. Tada se odmah nudi opcija potvrde e-mail adrese koja ima oblik username@facebook.com. Nakon toga se unosi broj mobitela za poruke, no (nažalost?) Hrvatska još nije na popisu zemalja u kojima ova usluga funkcionira. Treća opcija je chat opcija gdje je vaš online/offline status. Nakon podešavanja tu traku možete i isključiti.

Novi Inbox na Facebooku

Kada kliknete na Poruke s lijeve strane vašega profila/naslovnice izlistat će vam se sve dosadašnje konverzacije s time da su poruke udružene pa tako ako kliknete na prijatelja s kojim ste pričali danas, vidjet ćete i razmjenu konverzaciju od prije dva tjedna. Ako vam to smeta na desnoj strani svake poruke nalazi se X koji nažalost ne briše poruku već ju, prigodno za Facebook, arhivira. Ipak ona nestaje iz vašega vidokruga, a ako želite nešto samo označiti kao (ne)pročitano, sada je tu kružić o s desne strane koji vam to omogućuje.

Poruke u konverzaciji su prikazane kronološki, starije su na vrhu, a novije na dnu, no starije ne vidite dok ne skrolate prema vrhu jer se zadano prikazuje zadnja poruka, bilo vaša ili od sugovornika, a ispod nje prazan prozor za upis teksta. Tekst možete pisati kao poruku pa vam enter služi za novi red ili možete odabrati da vam enter automatski šalje do tada napisani tekst. Ovo će uvelike ubrzati razgovor porukama, ličiti će na chat, ali može dovesti do pomutnje dok svi ne prijeđu na “novi inbox” jer strana koja ima nove opcije će starom korisniku djelovati kao spamer iz razloga što u “novom inboxu” se odmah prikaže poruka dok stari korisnik mora otvarati poruku da bi vidio novi sadržaj.

Tekstualni prozor ima i opcije snimanja slike ili videa direktno u poruku te slanja datoteke primatelju pa tako služi i za slanje e-maila bilo na Facebook ili drugu domenu. Poslane poruke se pokazuju u “inboxu” te to može biti pomalo zbunjujuće. E-mail poslan na adresu koja nije registrirana na Facebooku dolazi s naslovom Conversation with Ime Prezime i potpisom da je poslana s Facebooka. Slanje e-maila na adresu koja je registrirana na Facebook automatski šalje mail i u taj inbox bili vi prijatelji s tom osobom ili ne.

Reci svoje:

10 Comments

 • Domagoj Jonjić 02.05.11. at 20:10

  Kak se briše:)

 • Nikolina Stupar 24.05.11. at 19:01

  Kako da ga ukljucim?

 • Dekoder 19.06.11. at 12:39

  Nažalost isključivanja nakon aktivacije nema.

 • Lucia 20.06.11. at 14:23

  kako se to može aktivirati?

 • Lucia 20.06.11. at 14:24

  kako se to može aktivirati?? 🙂

 • Nikolina Stupar 01.07.11. at 23:31

  Kako ga AKTIVIRATI????

 • valentin wea vejić 07.07.11. at 19:21

  kako se to aktivira? 😀

 • Dekoder 10.07.11. at 11:58
 • marina pereza 15.03.12. at 20:08

  meni otvori to i nemogu nista napravit s tim. vec me mjesec dana zezaju poruke i taj chat pise mi da imam 2 poruke kad otvorim inbox nema poruka moze li mi netko pomoci please vec postaje prenaporno

 • marina pereza 17.03.12. at 12:26

  kako cu ukljucit taj inbox ja odem na taj link i nema nista.jer sam slucajno stisnula x u porukama kad su bile te nove,sta saad ih uopce necu moci aktivirat

Leave a Reply