fbpx

Preuzmite cjelokupnu povijest svojega Facebook računa

Download history Jeste li i vi hrčak? Znate, to je osoba koja skuplja karte iz kina, koncerata, prospekte s putovanja i sve što je vezano uz nešto. U svijetu nula i jedinica obavezno rade backup mailova, a chat logove spremaju na sigurno nakon svake reinstalacije sistema. Ako ste i vi ljubitelji pregledno pohranjenih podataka, sada možete downloadati i spremiti podatke sa svojega Facebook računa, svoju cjelokupnu povijest na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Konačno možete jednim klikom spremiti sve svoje objave, fotografije, poruke, statuse i ostalo na lokalni disk. Zašto bi to htjeli učiniti? O važnosti back-upa ne treba govoriti, a ostaje i razlog da ćete jednoga dana htjeti svoju povijest uplodati na neki drugi servis ili natrag na Facebook kao svojevrstan Facebook recovery. Osim toga, lijepo je imati na sigurnom nešto što u virtualnom svijetu može nestati.

Postupak je jednostavan, potrebno je otići na Account settings i tamo ćete vidjeti opciju Download your information. U sljedećem koraku ćete vidjeti poruku koja govori da ćete skinuti kopiju svih svojih podataka uploadanih na Facebook te zeleni gumb Download. Nakon što ga kliknete pojavljuje se poruka kako ćete pričekati neko vrijeme da se prikupe svi vaši podaci i potvrđujete Download i svoj identitet. Nakon što se generira datoteka za skidanje, na vaš e-mail stići će obavijest o tome koja će sadržavati link za download .zip datoteke. U njoj se nalazi index.html koji će vam omogućiti jednostavan pregled sadržaja.

Slike će biti u smanjenoj verziji za Facebook no dovoljno da vas provedu kroz sjećanja. Također ako planirate gasiti svoj račun, sada možete sa sobom ponijeti sve što ste ikada ostavili na Facebooku. Od prvog do zadnjeg statusa. Instrukcije nismo prevodili na hrvatski iz razloga što ukoliko koristite Facebook na hrvatskom jeziku, nećete imati opciju downloada u postavkama računa. Taj problem lako riješite prebacivanjem jezika na English koji nakon slanja zahtjeva vratite na željeni jezični izbor. Ugodno sejvanje i javite nam vaš prvi status!

Reci svoje:

Leave a Reply