fbpx
obavijesti

Nemojte ‘pratiti’ objave nego uključite opciju za notifikacije

Facebook je vrlo brzo kroz svoj razvoj uvodio vrlo velik broj novosti pa nam je u potpunosti jasno da se neke inovacije moglo preskočiti. Tako je postalo popularno pisati Pratim ispod objava.
Naime, neke objave su ljudima zanimljive i žele vidjeti tko je što komentirao, ali naravno, ne mogu „ručno“ obilaziti sve postove pa se netko sjetio napisati Pratim u komentar jer Facebook šalje notifikacije svima koji nešto komentiraju.

Nemojte pisati Pratim

Facebook je davno uveo super opciju na svakoj objavi koja kaže Turn on notifications for this post iliti na domaćem Uključi obavijesti za ovu objavu, a nalazi se gore desno u ćošku kada kliknete na strelicu.

notifikacije

Sad će neki pomisliti kako je to komplicirano, ali probajte par puta i postat će vam lakše nego tipkati Pratim, na opće oduševljenje ostalih korisnika Facebooka. Radi i obrnuto, ako negdje ostavite komentar, a ne želite primiti xy notifikacija o komentarima ljudi nakon vas, na istom mjestu se u tom slučaju nalazi opcija Turn off notifications for this post. Ako vam ovo nije dovoljan razlog, evo još jedan: na ovaj način vaši prijatelji neće znati što „pratite“ pa ćete tako moći dobivati obavijesti i s onih objava za koje možda ne želite da vaši frendovi na Facebooku znaju da vas zanimaju.

Stranice se prate

Kad smo već kod incognito mogućnosti, možda ste preskočili i mogućnost praćenja fan stranica? Naime, više ne morate lajkati neki page kako biste dobivali obavijesti o njihovim objavama nego je dovoljno ih followati/pratiti klikom na Follow/Prati. Eto izvrsne opcije ako želite škicati konkurenciju ili kakav page koji se ne uklapa u vaš osobni image.

Znači zaključak bi bio; pratite fan stranice, a ne postove, barem ne na način opisan na početku ovog teksta. Koristimo tehnologiju koju imamo tako da dobijemo maksimum iz nje. Za sva pitanja, stojim na raspolaganju u komentarima.

Reci svoje:

Leave a Reply