fbpx

Kako isključiti automatsko pokretanje video prikaza na Facebooku

Facebook videoNedavno nas je Facebook „počastio“ automatskim pokretanjem videa na timelineu odnosno našem news feedu. I iako se zvuk ne uključuje automatikom nego tek po kliku na play, mnogima je ovaj feature naporan, odvlači pažnju, troši resurse i nije poželjan. Kako isključiti automatsko pokretanje videa na Facebooku?

Dobra vijest je kako je Facebook ostavio mogućnost isključivanja te opcije. Postoji opcija Video Settings (Video opcije) gdje se za automatsko playanje videa može izabrati OFF. Ovo će zaustaviti automatsko pokretanje na računalu odnosno desktop verziji Facebooka. Evo i direktan link na opciju Isključiti automatsko pokretanje videa na Facebooku.

set

Na mobitelu ili tabletu nažalost ne možete u potpuno isključiti pokretanje, ali možete ga ograničiti na WiFi only, odnosno samo dok ste spojeni na neku wireless mrežu. Opciju potražite u Postavkama. U iOS-u ćete u Settings, pod opcijom video imati na izbor samo na bežičnim mrežama. Ako koristite neke druge uređaje i otkrili ste kako ugasiti video na njima, javite nam u komentarima. Potrošenih 30 sekundi života će svima uštedjeti puno živaca. Neće više biti straha od iskakanja video prikaza u nezgodnim trenucima. Neke stvari i ne želimo vidjeti i gledati, zar ne?

Reci svoje:

Leave a Reply