fbpx

Kada je najbolje vrijeme za objavu sadržaja na Facebooku?

Jedno od važnijih pitanja prilikom plasiranja sadržaja na vašu Facebook fan page je svakako i ono vremensko. Kada je najbolje vrijeme za objavu sadržaja vašim fanovima? S novim statistikama koje je upravo predstavio, Facebook nam je olakšao posao procjene i praćenja angažmana naše publike.

U novim statistikama jednostavnim grafom When Your Fans Are Online je prikazano vrijeme kada je bilo najviše posjetitelja online. Ako gledate graf za fan page s publikom pretežno iz Hrvatske ili okolnih zemalja u istoj vremenskoj zoni, dobiti ćete otprilike nešto ovako:

Vrijeme za objavu
Ako je vaš fan page internacionalan, onda i krivulja izgleda nešto drugačije, ovisno naravno o vremenskoj zoni gdje imate najviše fanova pa izgleda ovako:

Vrijeme za objavu
Gdje god se vaši fanovi nalazili isto je pravilo, a to je najbolje vrijeme za objavu sadržaja je za vrijeme najveće posjete i interakcije s vašom stranicom. Ako najviše fanova imate u 22 sata, poželjno je objaviti post u 21 sat pa tako zahvatiti i publiku prije.

Osim vremena Facebook u statistikama prikazuje i kojim danima su vaši fanovi online:

Vrijeme za objavu

Ako se sami bavite objavama pa vam se čini nezgodno slati sadržaje tako kasno navečer kada ste kod kuće ili možda već i spavate, postoje dvije opcije – jedna je da unaprijed postavite slanje posta pomoću mogućnosti koju nudi Facebook status – ikonica sata – odaberete vrijeme kada da se taj status pojavi ili onaj profesionalniji i bezbrižniji angažirajte Community managera odnosno agenciju koja će to činiti za vas.

Objava posta

Namjestite vrijeme za objavu sadržaja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osim objava profesionalna usluga uključuje i odgovore na komentare, monitoring komentara, rješavanje upita i drugo, a to ne možete unaprijed postaviti ni na koji način. Ovo je posebno važno za prodajne rezultate. Ako zainteresirate kupca za oglašeno, a ne možete mu odmah dati dalje informaciju (gdje i kako kupiti, specifikacije itd.) do drugoga dana će poriv za kupnjom splasnuti i željeno peglanje kartice u sitnim noćnim satima će izostati.

Stoga budite spremni, ne gubite potencijalne kupce, ali i koristite nove statistike koje donose lakši pregled zbivanja i lako dostupno najbolje vrijeme za objavu sadržaja na vašoj fan stranici. Sve to vam može pomoći da povećate ROI.

Reci svoje:

Leave a Reply