fbpx

Case study – povećanje prodaje kroz Facebook

Nagradni natječaj

Vizual za nagradni natječaj tvrtke Neonato by Dekoder

Ukratko ćemo vam predstaviti povećanje prodaje – uspješnu suradnju koju smo proveli tijekom mjeseca veljače s tvrtkom Neonato d.o.o. iz Zagreba, a koja je za rezultat imala povećanje prodaje. Direktorica tvrtke se javila s upitom kako promovirati brend kroz foto natječaj, a želji su prikupiti i nove fanove te ukoliko je moguće povećati interakciju na stranici, ali i samu prodaju svoga asortimana.

Tvrtka Neonato d.o.o.  je osnovana je 2008. godine s ciljem promoviranja jednostavnijeg i modernijeg roditeljstva i ljepšeg djetinjstva. U širokoj ponudi asortimana zastupa svjetski, renomirani brend Maclaren. Stoga smo odmah predložili aplikaciju za foto natječaj kojom bi angažirali svoju ciljanu publiku – roditelje male djece i koja bi za rezultat imala  povećanje prodaje. Osmisli smo vizual za aplikaciju te ju postavili na stranicu, a klijentu je cijelo vrijeme bio omogućen pristup administraciji. Tema natječaja je bila ”Pokloni osmjeh – osvoji nagradu” gdje se nagrađivala najkreativnija fotka dječjega osmjeha iz svakodnevnoga života. Naš administratorski profil je bio 95. fan stranice, a mjeseca dana kasnije fan stranica je postigla broj od 8 500 fanova!

No osim povećanja fanova došlo je i do efekta povećanje prodaje što je direktorica Ivana Pervan prokomentirala ovim riječima: „Prodaja se tijekom samog natječaja povećala, a kako je tekao natječaj sve veći broj korisnika je bio informiran o našim dnevnim/tjednim akcijama i osim same prodaje povećao se broj kontaktiranja trgovine i web stranice – za internet prodaju što je odlično jer u našoj djelatnosti je tijekom zime manja prodaja nego tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

Osim same aplikacije tvrtka Neonato d.o.o. se odlučila i za naš community management tijekom trajanja natječaja. Za našu komunikaciju i odgovore na poruke gospođa Pervan je komentirala da su: „Profesionalne, brze, konkretne, objektivne (tamo gdje mi ne možemo biti), a jako mudre kod izrazito bezobraznih poruka, općenito mi je drago što smo na samom početku dogovorili i da taj dio komuniciranja s korisnicima bude uključen u suradnju.

Pozivamo i vas ukoliko imate poslovanje koje se djelomično odvije i online – javite nam se – jer iz priloženoga je vidljivo kako rezultati neće izostati. Uostalom, Neonatovci su se već javili za novi krug suradnje, a ima li bolje preporuke i jamstva kvalitete nego kada vam se klijent ponovo vrati?

Reci svoje:

Leave a Reply