fbpx

Cover fotka, custom tabovi, istaknuti sadržaj – brzi vodič kroz personalizaciju vaše fan stranice

Timeline pageNakon što je Facebook „pustio“ opciju Timelinea za fan stranice mnogi administratori su već prebacili svoje pageove na privlačniji, svježiji izgled. Jeste li i vi među njima ili čekate 30. ožujak kao datum kada će se sve stranice automatski prebaciti, nije toliko važno, važno je da se vaši fanovi i dalje snalaze na vašoj stranici i da ona dostojno prezentira vašu tvrtku/uslugu/proizvod. Slijedi kraći prikaz prilagodbi koje morate obaviti prije 30. ožujka odnosno prije puštanja Timelinea vaše stranice u opticaj.

Cover fotka/Profile fotka

Ono što će dočekati vaše fanove je velika fotka koja treba ostaviti prvi dojam o vašem pageu i dočarati bit vašeg poslovanja. Ukoliko prodajete proizvode možete staviti fotku nekih od njih, zatim fotografije s interakcijama ljudi ukoliko je to temelj vašeg poslovanja ili možete investirati u ljepši dizajn i imati fotku permanentno postavljenu. Ono što će vam trebati su dimenzije cover fotke, a one iznose 851 px puta 315 px i horizontalne orijentaciju. Ukoliko je vaša slika manja ona će se automatski rastegnuti pa imajte na umu kvalitetu završnog uratka i dimenzije fotke.

Za profilnu sliku automatski će vam se prebaciti dosadašnja fotka stranice. Ukoliko ste njome zadovoljni ne trebate ju mijenjati, ali ukoliko ne odgovara novim dimenzijama koji su 180 px puta 180 px razmislite o njezinoj promijeni. Preporuka za profilnu sliku vašeg poslovanja je vaš logo jer je to fotka koja će se pojavljivati uz sve vaše objave i interakcije. Manja fotka se smanjuje na 32×32 px pa imajte to na umu kako bi vaš logo savršeno prostajao u zadane okvire.

Custom tabovi

Odmah pored Info polja (u koji upišite nekoliko rečenice/podataka koje su najvažniji opis vašeg poslovanja) pojavljuju se četiri taba – kućice koje ste do sada nalazili u lijevom izborniku vaše fan stranice. Prvi box je rezerviran za Fotografije i ovo je nepromjenjivo. Ostala tri u redu ili maksimalno 12 kroz tri reda možete prilagoditi po svojoj želji. Možete im promijeniti redoslijed, dodati nove, maknut stare, maknuti sve osim Fotografija, uključiti sve ukoliko imate dovoljno vlastitih aplikacija i custom tabova ili već po vašoj želji i procjeni vašeg community managera. Ukoliko imate vlastite aplikacije zanimat će vas kako možete promijeniti malu fotku koja taj tab predstavlja. Ovo učinite tako da kliknete na tab te kliknete na Uredi postavke. Ovdje vam se otvara izbornik na kojem vidite  Custom tab image te zatim kliknete Promijeni. Ovaj klik otvara vezu na aplikaciju gdje možete urediti sliku i to tako da kliknete na Slika: Change te odaberete željenu fotografiju. Sada nema izlike za ne prilagođene tabove na vašoj fan stranici.

Istaknute vijesti

Nakon vizualnih prilagodni, vrijeme je i za one sadržajne.  Čulo se puno komentara kako su nove stranice nepregledne, no zapravo postoji odlična opcija Pin to top koja vam omogućuje da jedan željeni sadržaj stavite na vrh vaše fan stranice. Kliknete na olovku pri vrhu desnog kutka vijesti za uređivanje te izaberete opciju Pin to top. Odabrana vijest se prebacuje na vrh vaše stranice i tamo ostaje kao prva sljedećih sedam dana. Nakon toga se automatski vraća na svoje mjesto kako bi se sadržaj na fan stranici održavao svježim. Istovremeno možete imati jedan ovakav istaknut sadržaj pa koristite priliku da ga svakih sedam dana mijenjate. Najbolje to činite nedjeljom kako bi vaše fanove u ponedjeljak ujutro dočekao željeni sadržaj.

Dok traje Pin to top vijest, ostale vijesti možete istaknuti tako da ih označite zvjezdicom i povećate preko cijele stranice. Ukoliko post uključuje fotografije provjerite da su one horizontalno orijentirane radi vizualnoga efekta jer ukoliko su nezgodno odrezane vaša vijest može proizvesti kontraefekt i odbiti fanove od takvog sadržaja. Sve radnje na postovima, kao što su Pin tot op ili označavanje zvjezdicom možete poništiti tako da ponovo kliknete na odabranu opciju. Za dodatne informacije i konkretnu pomoć kontaktirajte Dekoder.

Reci svoje:

Leave a Reply